ARTICOLE INTERESANTE ȘI INFORMAȚII UTILE DESPRE PANOURI SIP ȘI TEHNOLOGII DE CONSTRUCȚIE

SIP_PANOURI

Casele din panouri SIP sunt bine protejate de vânt și de pierderile de căldură. Este important să acordați atenție nu numai alegerii ferestrelor din plastic de înaltă calitate, ci și să asigurați o ușă de intrare corespunzătoare. În aceste condiții, proprietarul unei astfel de case are posibilitatea de a alege o opțiune de încălzire în funcție de preferințele personale.

 

Opțiuni de încălzire posibile:

 1. Radiatorul - este un sistem de echipamente care funcționează atât pe electricitate, cât și pe gaz. În ceea ce privește complexitatea implementării, această opțiune este considerată cea mai simplă, dar nu poate fi numită complet ieftină din cauza prețurilor considerabile pentru resursele și materialele energetice. Tehnologiile mai moderne sunt mult mai convenabile și adesea mai profitabile de utilizat, dar acest tip clasic de încălzire este încă la o cerere stabilă. Într-o casă făcută din panouri SIP, de obicei conductele în sine, care sunt furnizate radiatoarelor, sunt ascunse în spatele placării din gips-carton de pe subsistem pentru primul etaj, iar pentru etajul al doilea sunt divorțați sub tavanul primului și se ascund în spatele tavanului întins.
 2. Aerian. Acest tip de încălzire se bazează pe primirea de aer cald de la un cazan și un ventilator special. Reglarea temperaturii este posibilă prin instalarea unor termostate speciale. Datorită utilizării filtrelor de purificare a aerului, încălzirea aerului poate fi considerată cea mai modernă și ecologică. În același timp, instalarea unui astfel de sistem de încălzire este cea mai dificilă și mai costisitoare.
 3. Convectie. Prin principiul funcționării, acest tip de încălzire este similar cu versiunea radiatorului, dar în loc de radiatoare, implică utilizarea de convectoare orizontale. Costul amenajării sistemului este ceva mai scump din cauza prețului mai mare al echipamentului. Cu o eficiență ridicată a încălzirii, mulți nu consideră că această opțiune este acceptabilă datorită costului ridicat de exploatare și a aerului uscat, în cazul utilizării de convectoare de clasă economică de calitate scăzută.
 4. Sistemul „podea caldă” nu are nevoie de spațiu liber și încălzește uniform întreaga cameră, creează o anumită senzație de confort suplimentar. Executarea este posibilă în mai multe versiuni - încălzire prin pardoseală cu infraroșu (film), încălzire prin pardoseală cu un cablu electric, încălzire cu un suport de căldură în țevi situate pe toată suprafața podelei. În infraroșu se poate afla sub acoperire, în timp ce alte opțiuni necesită o șapă. Dezavantajele unui astfel de sistem includ o convecție relativ slabă în apropierea ferestrelor, în legătură cu care poate apărea condens pe sticlă. În prezența ferestrelor mari, în special a celor care merg până la podea, se recomandă utilizarea convectoarelor încorporate în șapă, ceea ce va ajuta la prevenirea condensului pe geamuri.

Toate aceste opțiuni sunt potrivite pentru încălzirea într-o SIP casă.

Încălzire cu gaz sau electricitate?

Această întrebare are, de asemenea, o mare importanță atunci când alegeți opțiunea optimă de încălzire. Desigur, această problemă este rezolvată luând în considerare echipamentul de încălzire selectat.

Instalarea echipamentelor cu gaz necesită obținerea autorizațiilor, dezvoltarea schemelor, participarea specialiștilor, prezența unei căldări în casă, o anumită zonă, întreținerea ulterioară a echipamentelor cu gaz de către specialiști calificați.

Un sistem de încălzire electrică nu necesită costuri inițiale atât de mari, este oarecum mai ușor de utilizat, dar costul încălzirii cu electricitate este în general mai mare decât cu gazul.

În cazul unei case eficiente din punct de vedere energetic din panouri SIP, problema în favoarea încălzirii cu gaz nu se rezolvă la fel de neechivoc ca în cazul construcției care utilizează alte tehnologii. Chiar și folosind energia electrică, costurile de încălzire sunt nesemnificative, deci trebuie să calculați economia de la caz la caz.

O evaluare corectă a avantajelor și dezavantajelor fiecăreia dintre opțiuni vă va ajuta să faceți alegerea corectă, dar indiferent de alegerea pe care o veți face, nu vă îndoiți că casa construită folosind tehnologia canadiană va fi caldă și confortabilă!

LUCRĂRI FINISATE

proiecte construite din SIP panouri


Alege oferta convenabilă - și comandă casa ta la Viknograd Construct!

PREȚ

 • accesibil
 • Econom
 • de la € 300 / m.p.
 • ÎN PREȚ SUNT INCLUSE:

  + fundament: piloți de beton
  + cutie de panouri SIP
 • pereți
 • despărțitori
 • podea
 • tavan
 • alege
 • popular
 • Standart
 • de la € 400 / m.p.
 • ÎN PREȚ SUNT INCLUSE:

  + fundament: piloți de beton
  + cutie de panouri SIP
  + geamuri PVC
  + ușa de intrare
  + finisaj extern: siding vinyl
  + acoperiș: tiglă flexibilă


 • alege
 • Premium
 • de la € 530 / m.p.
 • ÎN PREȚ SUNT INCLUSE:

  + fundament: piloți de beton
  + cutie de panouri SIP
  + geamuri PVC
  + ușa de intrare
  + finisaj extern: siding vinyl
  + acoperiș: tiglă flexibilă
  + comunicații
  + finisaj intern
 • alegePrețurile nu includ costul terenului de construcție

SUCCESUL COMPANIEI ÎN CIFRE


x
CASE ÎN MOLDOVA
x
+ M.P. SUPRAFAȚĂ LOCATIVĂ
x
+ KILOMETRI DE LEMN
x
+ buc. PANOURI SIP

PARTENERII COMPANIEI

Profesioniști recunoscuți în domeniu!

CONTACTE

Așteptăm cu nerăbdare să cooperăm!

 • Adresa
 • Chișinău, Bucuriei 7
 • Lu. - Vn.: 09.00 - 18.00
  Sâmbăta: 09.00 - 13.00

Contactați acum
⇪ pentru ca mâine să locuiți într-o casă de nivel european ⇪